Haluaisitko remontoida kotia tai mökkiä? Onko tilanne kuitenkin sellainen, että remonttiin vaadittavaa pääomaa ei ole? Älä huoli, sillä remontoida voi myös ottamalla remonttilaina!
Lainalla remontointi kannattaa esimerkiksi silloin, kun remontti on kiireellinen ja sen tekemättä jättämisestä voi syntyä ongelmia.
Lainalla voi myös remontoida silloin, kun remontti esimerkiksi nostaa myytävän asunnon arvoa tai omaa viihtyvyyttä merkittävästi. Niin kauan, kuin remonttilainan pysty maksamaan pois, ei varsinaista huolta ole.
Lue tämä postaus ja kuulet kaiken siitä, mitä remonttilainasta tulee tietää ja miten kotitalousvähennys auttaa remontissa!

Mikä on remonttilaina?
Mikä on remonttilaina? Se on laina, joka otetaan remontoimista varten. Remonttilaina on yleensä vakuudeton luotto, kuten vaikkapa yhdistelylaina, mutta toisinaan sen voi saada myös osaksi asuntolainaa. Näin on silloin, kun asuntolainasta on jo maksettu osa pois ja vakuutta on vapautunut. Laina voidaan uudelleen arvioida ja remonttilainan osuus voidaan liittää osaksi vakuudellista lainaa. Kuten totesimme, yleensä remonttilaina on kuitenkin tavallinen vakuudeton kulutusluotto tai joustoluotto.
Remontti laina voi olla kulutusluotto eli jokin tietty summa, joka maksetaan kertamaksuna tilille, mutta remonttilaina voi olla myös jatkuva luotto eli esimerkiksi tililuotto. Tällöin tilille asetetaan jokin luottosumma, jonka verran tiliä voi viedä miinukselle. Korkoa maksetaan ainoastaan käytössä olevasta luotosta ja tili on jatkuvasti voimassa, joten mikäli esimerkiksi pieniä remonttitarpeita ilmenee silloin tällöin, saattaa jatkuvasti voimassaoleva luotto olla järkevämpi vaihtoehto kuin perinteinen kulutusluotto.
Mistä remonttilainaa saa? Lue seuraava kappale ja kuulet!
Mistä remonttilainaa saa?
Remonttilainaa saa suomalaisista pankeista ja rahoitusyhtiöistä, sekä ulkomaalaisista, Suomessa toimivista rahoitusyhtiöistä. Vakuudelliset lainat haetaan pankeista ja ne kannattaa aina kilpailuttaa pyytämällä tarjous useammasta pankista. Vakuudettomat lainat voi kilpailuttaa helposti esimerkiksi netin kilpailutussivustoilla. Vakuudettoman lainan korko ja kulut määräytyvät sen mukaan, mikä on ottajan maksukyky ja kuinka paljon ja kuinka pitkäksi aikaa laina halutaan.
Remonttilainaa voi käytännössä saada kuka vain täysi-ikäinen suomalainen, joka on täysivaltainen ja jolla on puhtaat luottotiedot. Maksuhäiriöt estävät remonttilainan saamisen. Remonttilaina on yleensä summaltaan suhteellisen pieni ja se maksetaan yleensä suhteellisen nopeasti takaisin, joten vakuudettomankaan luoton kulut eivät ehdi nousemaan hurjan korkealle. Remonttilainaa kannattaa ottaa silloin, kun lainan ottamisesta on enemmän hyötyä kuin haittaa.
Muista myös kotitalousvähennys remonttiin
Kotitalousvähennys on sinulle varmasti jollain tavalla tuttu sana. Olet ehkä joskus jopa hakenut kotitalousvähennystä, sillä se on suomalaisten yleisimpiä verovähennyksiä.
Kotitalousvähennyksen voi hakea ennakkoon, jolloin se muuttaa veroprosenttia tai jälkikäteen esitäytetyssä veroilmoituksessa. Kotitalousvähennyksen voi hakea jopa viisi vuotta sen jälkeen, kuin siihen oikeuttava kulu on syntynyt.
Kotitalousvähennykseen voi laittaa 40 % erilaisista ulkopuolisella teetetyistä töistä kotona tai mökillä. Tällaisia töitä voivat olla esimerkiksi remonttiin liittyvät työt. Kotitalousvähennys lasketaan maksettavan veron määrästä ja näin ollen se saattaa laskea maksettava veroa tai se voidaan maksaa veronpalautuksena.
Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, mutta esimerkiksi pariskunta voi välttää sadan euron omavastuuosuuden maksamisen kahdesti, kun vain toinen hakee vähennystä. Tässä tulee ottaa huomioon se, että kotitalousvähennyksen maksimimäärä vuonna 2021 on 2250 euroa per henkilö per kalenterivuosi. Kotitalousvähennyksellä voi palkata työtekijän tai työn voi teettää yrityksellä.
Kotitalousvähennys on hyvä tapa säästää esimerkiksi remontin kuluissa, joten varmista aina ennen remontin tilaamista, että saat sellaisen laskun, jonka voit laittaa kotitalousvähennykseen. Hyvää remonttia!
Usein kysytyt kysymykset – UKK
Kannattaako lainalla remontoida?
Lainalla kannattaa remontoida silloin, kun remontti esimerkiksi nostaa myytävän asunnon arvoa tai sen viivästyminen voi tietää hankaluuksia. Mikäli remontin maksaa pois suhteellisen tehokkaasti, eivät sen kulut ehdi nousemaan liian korkeiksi ja remontointi lainalla kannattaa.
Mistä remonttilainaa saa?
Remonttilainaa saa suomalaista pankeista, rahoitusyhtiöistä ja Suomessa toimivista ulkomaalaisista rahoitusyhtiöistä. Remonttilainaa voi hakea vakuudellisena tai vakuudettomana, mutta yleensä se on vakuudeton luotto. Vakuudettomat lainat on helppo löytää ja kilpailuttaa netin vertailusivustoilla.
Kuinka pitkä maksuaika remonttilainassa on?
Remonttilainan maksuaika on yleensä 1-15 vuotta. Mitä nopeammin laina maksaa pois, sitä pienemmäksi sen kokonaiskulut ehtivät kasvaa. Vakuudettoman lainan korot ovat suhteellisen korkeita, joten remonttilainan takaisinmaksua ei kannata viivästyttää.
Voiko remonttiin saada kotitalousvähennyksen?
Remonttiin voi saada kotitalousvähennyksen, mikäli sen tekee kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, kuten mökille. Remontin voi teettää yrityksellä tai sitä varten voi palkata työntekijän. Kun laskulla olevat tiedot ovat riittävät ja remontti sopii kaikin puolin vähennyksen piirin, voi vähennystä hakea esimerkiksi esitäytetyssä veroilmoituksessa.