Pankin vaihto on saattanut käydä mielessä vuonna 2022 kun tuntuu, että palvelumaksut ainoastaan kasvavat ja kasvavat. Ennen ilmainen asiakkuus saattaa nyt maksaa jopa kymmeniä euroja kuussa eikä kukaan oikein edes tiedä mistä Nordean tai OP:n palvelumaksut muodostuvat.
Pankin vaihto kannattaa vai kannattaako?
Oletko yksi niistä, jotka kärsivät huikean korkeasta inflaatiosta eniten? Kaikki kallistuu aina ruokaostoksia ja lainan korkoja myöten, mutta rahaa ei tule mistään lisää. Pankin palvelumaksut ovat vain viimeinen naula arkkuun, sillä ne saattavat tyhjentää muutenkin tyhjän tilin. Viimeisten rahojen lisäksi pankki saattaa toisinaan vetää tilin miinukselle palvelumaksujen takia vaikka niin ei saisi toki olla.
Mikäli tunnistat itsesi tilanteesta, kannattaa omien tulojen ja menojen kriittinen arviointi, jotta selviät kurjimmasta vaiheesta. Pankin palvelumaksuista karsiminen on hyvä keino aloittaa säästäminen. Vaihda siis pankki ja optimoi pankkipalvelut niin, että saat tilit ja kortit parhaimmillaan ilmaiseksi! Kuinka se käy? Jatka lukemista ja kuulet!
Palvelumaksujen nosto on nykypäivän trendi
Niin kauan kuin muistamme, pankit ovat vain nostaneet hintojaan. Se on toki sinänsä ymmärrettävää, sillä niidenkin kulut kasvavat, mutta mitä me emme ymmärrä on se, kuinka pankit keksivät jatkuvasti uusia palvelumaksuja jotka sysätään asiakkaan maksettavaksi.
OP:n hinnasto kertoo karua kieltään siitä, kuinka vaikeaa konkeettisia hintoja on löytää, mutta myös siitä, kuinka peruspankkipalvelut eivät ole enää lähelläkään ilmaista. Yritysten palvelumaksutilanne on kuitenkin huomattavasti huonompi.
On olemassa kuitenkin myös pankkeja, jotka eivät ole lähteneet nostamaan palvelumaksuja. Näitä on esimerkiksi S-Pankki, jonka palveluista voi toki joutua maksamaan, mutta joka tarjoaa tilin, kortin ja verkkopankin omille asiakasomistajilleen täysin ilmaiseksi. Samalla asiakasomistaja saa muut edut, kuten riskittömän vuosikoron ja maksutapaedut. Myös monet uudet pankit ovat aluksi ilmaisia asiakkailleen eli vaihtaminen kannattaa!
Miten vaihtaa pankkia?
Pankin vaihto on hyvin yksinkertaista. Prosessi alkaa siitä, että tiedostat ensin millaisia pankkipalveluita sinulla on ja mitkä niistä ovat olennaisia. Lähtökohtana kannattaa pitää ”ei kaikki munat samassa korissa” -periaatetta, sillä vain yhteen pankkiin rahojen siirto ja kortin hankkiminen aiheuttaa ongelmia silloin, kun esimerkiksi kyberhyökkäys estää rahojen käytön. Kyberhyökkäysten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti Ukrainan sodan alkamisen jälkeen.
Kun tiedät millaisia palveluita sinulla on tai mitä tarvitset, on aika kilpailuttaa pankit. Ne on helppo kilpailuttaa päivittäispalveluiden osalta, eikä lainojen siirto välttämättä edes kannata, sillä uuden lainan korko voi olla korkeampi ja siirtoon liittyy muita kuluja. Selvitä sekin kuitenkin tilannekohtaisesti.
Kun tiedät mihin pankkiin haluat asioinnin avata, avaa se verkkopankissa tai paikan päällä. Esimerkiksi arvo-osuustilin siirtopyynnön voi tehdä uuteen pankkiin, mutta vertaile kulut tarkasti ennen päätöksen tekoa. Pankkiasioinnissa keskittäminen ei enää kannata mikäli ei sitten satu olemaan todella varakas!
Pankin Pienet palvelumaksut säästävät rahaa
Kun olet vaihtanut pankkia, tiedät tarkasti millaisia palvelumaksuja maksat joka kuu ja parhaassa tilannessa pankkiasiointi on täysin ilmaista. Näin on usein etenkin silloin, kun asiakas on nuori tai esimerkiksi juuri omistaja-asiakasstatuksen alla.
Kun säästät palvelumaksuissa, voit käyttää säästyneen rahan mihin ikinä haluat!
Lähde lomalle, säästä pahan päivän varalle, osta jotain mieleistä tai käy vaikka hyvin syömässä. Säästetty summa voi olla jopa sata tai satoja euroja vuodessa ja koko säästö on tienattu muutamassa minuutissa pankkeja vertailemalla.
Pankin vaihto kannattaa, mikäli et tykkää OP:sta tai Nordeasta tai mikäli Säästöpankin palvelumaksut ovat liian suuret. Vaihda parempaan jo tänään!